Ontstaan coaching

We-Fixx Coaching is ontstaan uit eigen ervaringen rondom overprikkeling bij hoogsensitiviteit. Misschien is het een herkenbaar verhaal. Zowel Marjan als Danielle zijn beiden hoogsensitief, maar hebben dit het grootste gedeelte van hun leven nooit geweten. Toen ze eenmaal wisten dat ze hoogsensitief waren, vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats. Het sterke rechtvaardigheidsgevoel, het aanvoelen van anderen, de emoties overnemen van anderen, jezelf wegcijferen, alles viel op zijn plek.

Als kind hebben ze de wereld om hen heen als overweldigend ervaren. Naast de prikkels die ze dagelijks binnen kregen via geluid, licht, geur en smaak, voelden ze ook feilloos de emoties van anderen aan. Als kind hadden ze goed door hoe iedereen in elkaar zat en wie er hulp nodig hadden. Ze voelden bijvoorbeeld aan of iemand verdrietig was, of er bij vriendinnen thuis ruzie was geweest of dat iemand moe of juist ziek was. Wanneer ze hierover praatten met anderen, werd er ontkennend op gereageerd, met als gevolg dat ze dachten dat ze het verkeerd aangevoeld hadden. Ook kregen ze vaak te horen dat ze te gevoelig waren en niet zo moesten aanstellen. Beiden kozen ervoor om minder te voelen en vooral vanuit het hoofd te gaan leven.

Op het moment dat zowel Marjan als Danielle moeder werden, werden ze opnieuw geconfronteerd met de hoogsensitiviteit. Vele herinneringen van vroeger kwamen naar boven en beide besloten de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige te gaan volgen, om zo de hulp te bieden aan hun kinderen, die zij niet hadden gekregen in hun jeugd. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat regelmatig hoogsensitieve kinderen, maar ook volwassenen in de (geestelijke) gezondheidszorg belanden, omdat ze last krijgen van lichamelijke klachten, emotionele klachten of psychische klachten. Helaas krijgen ze daar niet de juiste hulp, omdat er te weinig bekend is over hoogsensitivieit. Daarom besloten Marjan en Danielle actie te ondernemen en was het idee voor We-Fixx geboren.

Wie coachen wij?

Wij coachen ouders van (jonge) kinderen, pubers en volwassenen die door overprikkeling vast lopen in het dagelijkse leven. De coaching is laagdrempelig, persoonlijk, betrokken en effectief. Door het leveren van maatwerk wordt elk coaching traject samengesteld op persoonlijke behoefte van de cliënt.

Kinderen

Bij kinderen coachen we vooral de ouders van de kinderen. Als ouder kan je een ontzettend belangrijke rol spelen in het voorkomen van de overprikkeling. Veel hoogsensitieve kinderen hebben problemen met slapen, eten en concentratie. Helaas komt het nog regelmatig voor dat kinderen de diagnose ADHD of autisme krijgen, terwijl hier geen sprake van is. Belangrijk is te begrijpen of er sprake is van hoogsensitiviteit bij je kind en wat je kan doen om overprikkeling te voorkomen.

Pubers

Wanneer kinderen in de pubertijd komen, coachen we vooral de puber, maar nemen de ouders daarin ook mee. Als puber is het belangrijk te snappen waar de overprikkeling vandaan komt en wat je eraan kan doen om overprikkeling te voorkomen. Daarnaast is het voor de ouders belangrijk te begrijpen wat hoogsensitiviteit is en hoe zij als ouder het beste hiermee om kunnen gaan in de pubertijd.

Volwassenen

Veel volwassenen die wij coachen zitten thuis vanwege een burn-out. Ze ervaren veel stress en weten niet goed hoe zij hiermee om moeten gaan. De stressreacties die het meest voorkomen bij hoogsensitieve volwassenen zijn een vol hoofd, concentratie problemen en een onrustig gevoel. Wanneer je niets doet met deze stressreacties, worden de klachten steeds erger en zal degene overprikkeld raken en minder goed presteren op school of op het werk. Voor hoogsensitieve volwassenen is het van groot belang dat zij hun hoogsensitiviteit gaan leren begrijpen. Daarnaast moeten ze erachter zien te komen waar zij energie van krijgen en wat voor hen werkt om niet overprikkeld te raken. Bewegen en muziek spelen hierbij een belangrijke rol.

Uitleg coaching

Tijdens de coaching trajecten werken Marjan en Danielle vooral vanuit het gevoel. Ze gebruiken hun mensenkennis en intuïtie om ouders van hoogsensitieve kinderen, hoogsensitieve pubers en volwassenen te begeleiden in het leren omgaan met de hoogsensitiviteit. Als geen ander voelen ze aan wat er nodig is en welke methode het meest geschikt is om toe te passen. Hun coaching is laagdrempelig, persoonlijk, betrokken en effectief. Ze leveren maatwerk door de coachingstrajecten samen te stellen op de persoonlijke behoefte van hun cliënten.

Kennismaking

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten, inventariseren wij uw behoefte. Binnen 1 week komen wij dan met een advies rondom het coachingstraject.

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten. De kosten moeten zelf betaald worden en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Kennismakingsgesprek (telefonisch) van 30 minuten: gratis
  • Intakegesprek van 60 minuten: €65,-
  • Coaching sessie van 60 minuten: €65,-
  • Coaching pakket (intake + 5 sessies): €350,-  totaal

Contact

Voor omgeving Smilde (Drenthe) neemt contact op met Marjan Hof: +31 6 46 20 63 77
Voor omgeving Harderwijk (Gelderland) neem contact op met Danielle van den Os: +31 6 51 43 60 08
Of stuur een email naar info@we-fixx.nl