We-Fixx bestaat uit Marjan Hof en Danielle van den Os. We-Fixx is ontstaan uit eigen ervaringen rondom overprikkeling bij hoogsensitiviteit. Misschien is het een herkenbaar verhaal. Zowel Marjan als Danielle zijn beiden hoogsensitief, maar hebben dit het grootste gedeelte van hun leven nooit geweten. Toen ze eenmaal wisten dat ze hoogsensitief waren, vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats. Het sterke rechtvaardigheidsgevoel, het aanvoelen van anderen, de emoties overnemen van anderen, jezelf wegcijferen, alles viel op zijn plek.

team

Als kind hebben ze de wereld om hen heen als overweldigend ervaren. Naast de prikkels die ze dagelijks binnen kregen via geluid, licht, geur en smaak, voelden ze ook feilloos de emoties van anderen aan. Als kind hadden ze goed door hoe iedereen in elkaar zat en wie er hulp nodig hadden. Ze voelden bijvoorbeeld aan of iemand verdrietig was, of er bij vriendinnen thuis ruzie was geweest of dat iemand moe of juist ziek was. Wanneer ze hierover praatten met anderen, werd er ontkennend op gereageerd, met als gevolg dat ze dachten dat ze het verkeerd aangevoeld hadden. Ook kregen ze vaak te horen dat ze te gevoelig waren en niet zo moesten aanstellen. Beiden kozen ervoor om minder te voelen en vooral vanuit het hoofd te gaan leven.

Op het moment dat zowel Marjan als Danielle moeder werden, werden ze opnieuw geconfronteerd met de hoogsensitiviteit. Vele herinneringen van vroeger kwamen naar boven en beide besloten de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige te gaan volgen, om zo de hulp te bieden aan hun kinderen, die zij niet hadden gekregen in hun jeugd. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat veel hoogsensitieve volwassenen in de (geestelijke) gezondheidszorg belanden, omdat ze last krijgen van lichamelijke klachten, emotionele klachten of psychische klachten. Helaas krijgen ze daar niet de juiste hulp, omdat er te weinig bekend is over hoogsensitivieit. Daarom besloten Marjan en Danielle actie te ondernemen en was het idee voor We-Fixx geboren.

Marjan Hof

Marjan heeft in het verleden als verpleegkundige veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Thema’s als dementie, NAH, schizofrenie zijn voor haar niet onbekend. Van nature is zij betrokken bij haar omgeving, intuïtief ingesteld en maakt zij graag contact met mensen. Die eigenschappen vormen, samen met haar professionele kennis, een perfecte basis om anderen te adviseren en begeleiden in het leren voorkomen van overprikkeling.

Danielle van den Os

Danielle heeft de afgelopen 20 jaar als logopedist en logopediewetenschapper gewerkt binnen de ouderzorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en in haar eigen praktijk. Zij heeft veel mensen met NAH, neurodegeneratieve stoornissen zoals dementie en mensen met een verstandelijke beperking behandeld. De afgelopen jaren heeft zij regelmatig hoogsensitieve mensen gecoacht. Haar luisterend oor, sterk invoelend vermogen en intuïtie, gedrevenheid , passie en mensenkennis zijn essentiële ingrediënten om anderen te helpen overprikkeling te voorkomen.