Training voor logopedisten

Hoogsensitiviteit is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk dat bij 15 tot 20 procent van de bevolking voorkomt. Dit betekent dat de logopedist ook te maken krijgt met hoogsensitiviteit binnen het werkveld. Hoogsensitieve mensen hebben een gevoeliger centraal zenuwstelsel, waarbij prikkels intenser en dieper worden verwerkt. Hierdoor kunnen hoogsensitieve mensen sneller last hebben van stress en overprikkeld raken. Overprikkeling uit zich op verschillende manieren en dit kom je veel tegen bij kinderen met eetproblemen, volwassenen met hyperventilatie en/of ademhalingsproblemen en kinderen en volwassenen die stotteren. Als logopedist is het handig om te weten wat hoogsensitiviteit nu precies is en wat je als logopedist kan doen om hoogsensitieve cliënten te kunnen helpen.

Wat?

Na de training ben je niet alleen op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke kennis over hoogsensitiviteit, maar heb je ook tools gekregen, die je als logopedist kan gebruiken, om hoogsensitieve mensen in jouw werkveld te begeleiden.

Waar?

De training wordt gegeven bij Hotel de Zwarte Water in Zwartsluis. De training kan eventueel ook incompany worden aangeboden.

Wanneer?

De eerstvolgende training vindt plaats op maandag 16 september 2019.
Verder vindt er een training plaats op dinsdag 8 oktober en dinsdag 12 november 2019.

Programma

  • 09.00 – 09.30 uur: ontvangst van deelnemers met een kop koffie of thee in de zaal met een lekkernij
  • 09.30 – 12.30 uur: start training
  • 12.30 – 13.30 uur: uitgebreide lunch
  • 13.30 – 16.30 uur: vervolg training
  • 16.30 – 17.00 uur: afsluiting

Wie?

De training wordt gegeven door Danielle te Kaat en Marjan Hof. Danielle is van oorsprong logopedist en werkt op dit moment als coach en trainer hoogsensitviteit. Marjan is gestart als (psychiatrisch) verpleegkundige en is op dit moment ook coach en trainer hoogsensitiviteit.

Prijs?

De kosten bedragen € 295,- inclusief btw. Dit is inclusief koffie, thee en lunch. Accreditatie wordt aangevraagd.

Interesse?

Heb je interesse en wil je graag de training volgen? Stuur een mail naar info@we-fixx.nl onder vermelding van ‘training logopedie en hoogsensitiviteit’. Je ontvangt vervolgens een aanmeldingsformulier en twee weken voordat de training start ontvang je de factuur.